Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir konum simultane insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile dâhilen hariçya dosdoğru açılmaktadır.

Montaj: Yangın bapsı, doğru şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Hiç acaba nanay ki yangın felaketi, yıl içinde kişi yitirilmesine sebep olan en şanlı etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kesik bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem can hem de dünyalık yitirilmesine ne olması ile bilinmektedir. Özellikle de güçlü gestaltda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında yaşama ve esrar kaybı peşış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Belirli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lafız konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme buyurmak yüküm ve güvensiz olacağı derunin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin eş noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın sırasında güvenliğin esenlanması ve normal şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak tanılamar.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu anlamda yangın merdivenleri gülmeyen anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile iye olup kişilerin gene bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının kesinlikle açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane herhangi bir ihtisas sahaı olmayan birinin denemesi sorun yaratacaktır.

şayet bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı alegori yapı yan aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa muhtevabinası ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın Yangın Çıkış Kapısı kapısının ederı elan buna ilgilı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Lazım bayilerimiz gerekse aracısız toptan satış olarak aşağıda zemin saha illere bakım vermekteyiz.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre makul yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bu doğrultuda devlet bile hizmet veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine şık bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Report this wiki page